Boerenkoolspread met Grana Padano

Een rustieke foodfoto van een groene boerenkoolspread met Grana Padano, geserveerd in een kommetje en op brood, met boerenkoolbladeren en een blok kaas ernaast op een houten tafel.

Boerenkoolspread met Grana Padano

Deze boerenkoolspread met Grana Padano is een romige en gezonde spread, perfect voor op een cracker of als dip. De hartige smaken van de boerenkool en Parmezaanse kaas maken dit een verrassende en lekkere toevoeging aan uw borrelplank.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
kostprijs per persoon € 1,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • flinke snuf cayenne peper
  • 50 g boerenkool gesneden
  • 25 g Grana Padano kaas geraspt
  • 1 klein teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 25 g zonnebloempitten
  • sap van ½ kleine citroen
  • 3 el water

Instructies

  • Doe de zonnebloempitten, olijfolie en het water in de beker en mix met de staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de boerenkool, knoflook, citroensap en cayennepeper toe.
  • Mix tot een glad mengsel.
  • Mocht het mengsel wat stug zijn, voeg dan nog wat water toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
  • Spatel als laatste de geraspte Grana Padano kaas door het mengsel.
  • Schep de spread in een klein potje en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de boerenkoolspread op een cracker, op een boterham met geitenkaas, of gebruik het als dip voor rauwkost.
Wijnadvies:
Bij deze hartige spread past een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Dip / Groenten / Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch