Boerenkoolstamppot Speciaal met Pesto
Een bijzondere twist op de klassieke boerenkoolstamppot, verrijkt met pesto voor een extra smaakdimensie. Deze boerenkoolstamppot speciaal is een voedzaam en hartverwarmend gerecht, perfect voor koude dagen.
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui hierin gedurende 5 minuten tot deze zacht is.
- Voeg de gewassen boerenkool toe en laat deze al omscheppend slinken.
- Leg de geschilde en in stukken gesneden aardappelen bovenop de boerenkool, voeg een beetje zout toe en kook alles in ongeveer 25 minuten gaar.
- Voeg de melk en pesto toe aan de pan en stamp alles door elkaar tot een smeuïge stamppot.
- Breng de stamppot op smaak met peper en zout naar wens.
- Serveer de boerenkoolstamppot direct, eventueel met bijgerechten zoals gebakken hamreepjes, groente-zoetzuur, gebakken champignons met rozemarijn, salami met knoflook of gemengde olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er de volgende bijgerechten bij.
- Gebakken hamreepjes
- Groente-zoetzuur
- Gebakken champignons met rozemarijn
- Salami met knoflook
- Gemengde olijven
- Wijnadvies: Deze boerenkoolstamppot gaat uitstekend samen met een volle rode wijn zoals een Merlot of een kruidige Syrah, die de aardse en hartige smaken van de boerenkool en pesto complimenteert.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g