Een kleurrijke en smakelijke presentatie van een Bonte aardappelsalade met plakjes aardappel, partjes hardgekookt ei, tomaten en augurken, gemengd met een romige dressing van yoghurt, zure room en mosterd. De salade is geserveerd in een grote, uitnodigende schaal en licht gegarneerd met verse kruiden. Op de achtergrond zijn verse ingrediënten zoals tomaten, eieren en aardappelen te zien in een gezellige en vrolijke keukenomgeving, ideaal voor een verfrissende zomerse maaltijd.

Bonte Aardappelsalade met Yoghurt en Mosterd

Een frisse en kleurrijke aardappelsalade met een yoghurt-mosterddressing. Ideaal voor picknicks en zomerse barbecues!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte aardappelen
  • 3 hardgekookte eieren in partjes
  • 500 g tomaten
  • 3 zure augurken
  • 1 bekertje yoghurt
  • ¼ liter zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • Wijnazijn
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Snijd de gekookte aardappelen in plakjes.
  • Halveer de hardgekookte eieren en snijd ze in partjes.
  • Ontdoe de tomaten van schil en pitjes, en snijd ze in partjes.
  • Snijd de augurken in stukjes.
  • Meng in een grote kom de aardappelen, eieren, tomaten en augurken voorzichtig door elkaar.
  • Voeg de yoghurt, zure room en mosterd toe.
  • Breng op smaak met wijnazijn, zout en peper.
  • Laat de salade minstens 30 minuten intrekken om de smaken goed te laten mengen.
  • Voeg eventueel een scheutje augurkenazijn toe als de salade te droog is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past uitstekend bij deze frisse aardappelsalade.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Picknick