Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen
Ingrediënten
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 dl rode port
- 3 verse vijgen
- 3 ciabattina's voorgebakken
- 1 zakje rucolasla 30 g
- 200 g stilton in plakjes
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- In schaaltje honing door port mengen.
- Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren.
- Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren.
- Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
- Laten afkoelen.
- Rucola en stilton over broodjes verdelen.
- Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen.
- Bestrooien met zwarte peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen vijgen? Verse vijgen zijn alleen in het najaar te koop.
Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.
Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.
Voedingswaarden
Calories: 135 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 5 g | Vet: 6 g