Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 dl rode port
  • 3 verse vijgen
  • 3 ciabattina's voorgebakken
  • 1 zakje rucolasla 30 g
  • 200 g stilton in plakjes
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In schaaltje honing door port mengen.
  • Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren.
  • Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren.
  • Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Laten afkoelen.
  • Rucola en stilton over broodjes verdelen.
  • Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen.
  • Bestrooien met zwarte peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geen vijgen? Verse vijgen zijn alleen in het najaar te koop.
Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.

Voedingswaarden

Calories: 135 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 5 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Hapjes / Kaas
Land van herkomst Fusion
Extra aanwijzing Snel te maken