Canadese gehaktballen met een romige pindasaus, geserveerd in een rustieke kom. De saus is rijk en glanzend, gegarneerd met gehakte pinda's en verse peterselie. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met gestoomde rijst en een frisse salade.

Canadese Gehaktballen met Romige Pindasaus

Smaakvolle Canadese gehaktballen in een romige pindasaus – heerlijk met rijst, groenten of een frisse salade.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de gehaktballen:

  • 1 kg gehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Voor de saus:

  • 9 eetlepels mayonaise
  • 9 eetlepels ongeklopte slagroom
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels poestasaus
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt

Instructies

  • Meng het gehakt met peper en zout in een grote kom.
  • Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel.
  • Bak de gehaktballetjes in een pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de gehaktballetjes vervolgens afkoelen.

Voor de saus:

  • Meng mayonaise, slagroom, pindakaas, ketjap manis, poestasaus en fijngehakte knoflook met een mixer tot een glad mengsel.
  • Doe de afgekoelde gehaktballetjes in de saus en meng ze goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte rijst, gestoomde groenten of een frisse salade voor een gebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 42 g | Zout: 1200 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus / Vlees
Land van herkomst Canada
Jaargetijde: Alle Jaargetijden