Caprese Torentjes met Gesmolten Mozzarella
Deze Caprese torentjes met vleestomaat, gesmolten mozzarella en verse basilicumblaadjes zijn een perfect zomers voorgerecht. Snel en eenvoudig, met de klassieke Italiaanse smaken.
Equipment
- oven/Grill
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de vleestomaten en mozzarella in dunne plakjes.
- Maak torentjes door afwisselend plakjes tomaat, mozzarella en olijfringetjes te stapelen, eindigend met een laagje mozzarella.
- Plaats de torentjes onder een hete grill gedurende 2-3 minuten, tot de mozzarella gesmolten is en lichtbruin kleurt.
- Besprenkel de torentjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de Caprese torentjes op borden en garneer met basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de salade aanpassen door extra ingrediënten toe te voegen, zoals verse rucola, balsamico-glazuur of geroosterde pijnboompitten.
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij dit klassieke Italiaanse gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 2 g