Capri Cocktail: Bitterzoete Mix van Campari en Apricot Brandy
De Capri cocktail combineert de bitterheid van Campari met de zoete tonen van Apricot Brandy en jus d'orange. Een stijlvolle dorstlesser!
Equipment
- cocktailshaker
- Strainer (barzeef)
- longdrinkglas
Ingrediënten
- 20 ml Campari
- 20 ml Apricot Brandy
- 10 ml citroensap
- 100 ml jus d'orange
- IJsblokjes
- Mandarijnenschil voor garnering
- Cocktailkers voor garnering
Instructies
- Vul een cocktailshaker met 5-6 ijsblokjes.
- Voeg de Campari, Apricot Brandy, citroensap en jus d'orange toe.
- Shake krachtig gedurende 10 seconden.
- Zeef de cocktail door een strainer in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes.
- Garneer met een krul van mandarijnenschil en een cocktailkers.
- Serveer direct en geniet van deze verfrissende cocktail!
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Hou je niet zo van de bittere smaak van Campari? Verminder dan de hoeveelheid Campari of voeg bijvoorbeeld een scheutje grenadine toe...
Serveertip:
Voeg een schijfje sinaasappel toe aan de rand van het glas voor een extra zonnige uitstraling.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is perfect als aperitief of verfrissende zomerse traktatie.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Sugar: 18 g