Cardoen à la Milanaise

Gegratineerde kardoen à la Milanaise in een ovenschaal met gesmolten kaas, boter en peterselie, geserveerd als bijgerecht.

Cardoen à la Milanaise

Een heerlijk Italiaans bijgerecht met zachte kardoen, gegratineerd met boter en kaas voor een rijke, romige smaak.
Porties: +
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote kardoen of 2 middelgrote
  • 100 g boter
  • 60 g geraspte kaas
  • 1 el bloem
  • 2 snufjes gehakte peterselie
  • ½ citroen
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Was de kardoen en verwijder de bladeren, zodat alleen de stelen overblijven.
  • Snijd in stukken en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Breng 2-3 liter gezouten water aan de kook, voeg bloem toe en kook de kardoen 60 minuten tot zacht.
  • Laat uitlekken en snijd in lange repen.
  • Smelt de helft van de boter en giet in een ovenschaal.
  • Schik de kardoen, bestrooi met kaas en peper en verdeel de rest van de boter erover.
  • Gratineer 10 minuten in een hete oven op 200°C.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Heerlijk als bijgerecht bij gegrild vlees of gevogelte.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch