Caribische mosselsalade met banaan, ananas, mandarijnen en geschaafde amandelen, geserveerd op een kleurrijke schaal met tropische garnituur.

Caribische Mosselsalade met Tropische Vruchten

Een frisse en exotische salade met sappige mosselen, tropisch fruit en een pittige saus, perfect voor warme zomerdagen!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 klein blikje mandarijnen
  • 2 bananen in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels cognac
  • 3 schijven ananas in stukjes gesneden
  • 6 eetlepels olie
  • Enkele blaadjes sla
  • Geschaafde amandelen naar smaak
  • Kant-en-klare pepersaus naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
  • Spoel de mosselen af met koud water, haal ze uit de schelpen en dep ze droog.
  • Bekleed een slakom met blaadjes sla.
  • Meng de mosselen, bananen, ananas en mandarijnen voorzichtig door elkaar.
  • Voeg het mengsel toe aan de slakom.
  • Roer citroensap, olie, zout, peper, pepersaus en cognac tot een pikante saus.
  • Giet de saus net voor het opdienen over de mosselsalade.
  • Schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Garneer met geschaafde amandelen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse komkommer-limoensalade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Riesling of Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 360 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 1.7 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Caribean
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij