Carpaccio met rucola

Carpaccio met rucola

AllerHande oktober 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g pijnboompitten
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 2 bakjes rucola à 30 g
  • 400 g carpaccio vleeswaren

Instructies

  • In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren.
  • Op bordje laten afkoelen.
  • In kommetje azijn en olie tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rucola in grove stukken snijden.
  • In kom rucola en 1 eetlepel dressing door elkaar scheppen.
  • Carpaccio op vier borden uitspreiden.
  • Zout en peper erboven malen.
  • Besprenkelen met dressing.
  • Pijnboompitten erover strooien en rucola in midden erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië