Champignonbuideltjes
Ingrediënten
- 4 hartige flensjes
- Zout
- Peper
- 1 teentje knoflook
- ½ liter tomatensaus
- Bieslook
- 1 bosje peterselie
- 200 g kleine champignons
- 1 ui
Instructies
- Bak 4 hartige flensjes (voeg eventueel wat sambal of verse kruiden toe aan het beslag).
- Maak de champignons schoon en snijd de grotere champignons in tweeën.
- Sauteer de champignons in wat boter.
- Voeg, zodra ze een beetje kleur hebben, de fijngehakte peterselie, geperste knoflook, zeer fijn gesneden bieslook, zout en peper toe.
- Bak het geheel nog even door.
- Verdeel de gebakken champignons over de flensjes.
- Maak van aluminiumfolie draadjes door het op te rollen.
- Pak de randen van de flensjes bij elkaar en bind de flensjes dicht met de draadjes van aluminiumfolie.
- Bestrijk de buideltjes met gesmolten boter en plaats ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 ºC.
- Bedek de bodem van de bordjes met tomatensaus en zet op elk bord in het midden een champignonbuideltje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke champignonbuideltjes als een smaakvol en feestelijk voorgerecht!