Champignonpaté met Bosvruchtendressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Magnetron of steelpan,
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 150 g diepvries bosvruchten doos à 300 g
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels rode port
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • ½ veldslamelange à 100 g
  • 2 plakken champignonpaté

Instructies

  • Ontdooi het bevroren fruit snel in de magnetron of in een steelpan met 1 eetlepel water.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil dun (de vrucht wordt verder niet gebruikt).
  • Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de bosvruchten samen met de rode port, sinaasappelrasp en poedersuiker tot een gladde saus.
  • Verdeel de veldslamelange over vier kleine borden.
  • Snijd de plakken champignonpaté doormidden en leg ze naast of op de sla.
  • Schep de bosvruchtendressing over de paté.
  • Serveer met knapperige kleine broodjes, zoals miniciabatta's.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé past goed bij de combinatie van de rijke champignonpaté en de frisse bosvruchtendressing.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 6 g | Vet: 11 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch