Champignonpaté met Bosvruchtendressing
Equipment
- Magnetron of steelpan,
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 150 g diepvries bosvruchten doos à 300 g
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels rode port
- 1 eetlepel poedersuiker
- ½ veldslamelange à 100 g
- 2 plakken champignonpaté
Instructies
- Ontdooi het bevroren fruit snel in de magnetron of in een steelpan met 1 eetlepel water.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil dun (de vrucht wordt verder niet gebruikt).
- Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de bosvruchten samen met de rode port, sinaasappelrasp en poedersuiker tot een gladde saus.
- Verdeel de veldslamelange over vier kleine borden.
- Snijd de plakken champignonpaté doormidden en leg ze naast of op de sla.
- Schep de bosvruchtendressing over de paté.
- Serveer met knapperige kleine broodjes, zoals miniciabatta's.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé past goed bij de combinatie van de rijke champignonpaté en de frisse bosvruchtendressing.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 6 g | Vet: 11 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 9 g