Cheesecake met ricotta en citroen

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 500 gram ricotta
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels vanille-essence
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels maïzena

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden Celsius.
  • Rasp en pers de citroen.
  • Doe de ricotta, suiker, vanille-essence, 1 eetlepel citroensap en citroenrasp in een kom.
  • Meng de ingrediënten tot een homogene massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer goed na elke toevoeging.
  • Voeg de maïzena toe en meng opnieuw goed.
  • Schenk het mengsel in de ronde ovenschaal van 20 cm.
  • Plaats de schaal in de mand van de Airfryer en schuif deze in de Airfryer.
  • Stel de timer in op 25 minuten.
  • De cheesecake is klaar wanneer de timer afgaat en het midden gestold is.
  • Haal de schaal uit de Airfryer en laat de cheesecake goed afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verrukkelijke cheesecake met een vleugje citroen!

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 11 g | Vet: 14 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Dessert