Chocolade Bananenshake Taart

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
koelen 12 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 reep chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pakje biscuits
  • 3 grote bananen
  • Slagroom
  • 50 g boter

Instructies

  • Kook het blikje gecondenseerde melk (met blik) gedurende 3 uur.
  • Laat het daarna afkoelen.
  • Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
  • Druk dit mengsel op de bodem van een schaal om een stevige korst te vormen.
  • Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over de biscuitbodem.
  • Smeer de gekookte gecondenseerde melk over de bananen.
  • Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de gecondenseerde melklaag.
  • Rasp de chocolade en strooi deze als laatste over de slagroomlaag.
  • Zet de bananenshake taart gedurende 12 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Geniet van deze heerlijke bananenshake taart!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze zoete en romige taart gaat goed samen met een glas Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 7 g | Vet: 27 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Gebak
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch