Klop de eidooiers, witte basterdsuiker en vanillesuiker licht en schuimig in een kom.
Voeg al roerend de melk toe aan het eidooiermengsel.
Klop de slagroom bijna stijf in een andere kom.
Vermeng de geklopte slagroom voorzichtig met de rest van de ingrediënten en voeg de oploscappuccino toe.
Meng goed.
Maal de reep pure chocolade in de keukenmachine tot kleine brokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
Giet het mengsel in de ijsmachine en draai het 40-50 minuten, tot het ijs voldoende stevig is.
Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een geschikte bak en zet het in de vriezer.
Roer elke 30 minuten goed door met een vork om kristalvorming te voorkomen.
Herhaal dit gedurende ongeveer 3-4 uur, totdat het ijs de gewenste consistentie heeft bereikt.
Serveer het ijs met licht gezoete slagroom en decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en cacaopoeder.
Serveer met een kopje koffie.