Chocolade Roomtaart met Kersen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Boter voor de springvorm
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 200 ml olie
  • 4 zakjes chocoladepuddingpoeder om te koken voor 500 ml melk
  • ½ pakje bakpoeder
  • 1 pot kersen 720 ml
  • 1 zakje vanille-puddingpoeder om te koken voor 500 ml
  • 400 g slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 500 g magere kwark
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop de eieren, 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout gedurende 8 minuten
  • tot een schuimig mengsel.
  • Blijf nog even kloppen en voeg de olie in een dun straaltje toe.
  • Meng het chocolade-puddingpoeder met het bakpoeder en voeg dit toe aan het deegmengsel. Roer kort door.
  • Strijk het deeg gelijkmatig in een ingevette springvorm.
  • Bak de taartbodem gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Laat de bodem daarna goed afkoelen.
  • Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  • Vul het kersensap aan met water tot 400 ml.
  • Roer het vanillepuddingpoeder door 6 eetlepels kersensap.
  • Breng de rest van het sap aan de kook en voeg het vanillepuddingmengsel toe.
  • Breng het sap opnieuw aan de kook, voeg de kersen toe en laat het geheel daarna afkoelen.
  • Klop 200 g slagroom stijf en voeg al kloppend 1 zakje slagroomversteviger toe.
  • Roer de kwark, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger door elkaar.
  • Voeg de slagroom aan dit mengsel toe.
  • Snijd de taartbodem horizontaal doormidden.
  • Strijk de helft van het kwarkmengsel op de onderste bodem.
  • Verdeel de kersencompote over het kwarkmengsel.
  • Strijk de andere helft van het kwarkmengsel op de kersencompote en leg de tweede bodem er vervolgens bovenop.
  • Zet de taart 1 uur in de koelkast.
  • Klop 200 g slagroom stijf en bestrijk de taart ermee.
  • Bestrooi de taart ten slotte met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Gebak / Taart