Chocoladebroodje met bananencompote

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vierkant vel kant-en-klaar bladerdeeg van 40 x 40 cm
  • pure chocolade

Bananencompote:

  • 1 banaan
  • snuifje suiker
  • 1 cl honing
  • sap van halve citroen

Instructies

Bereiding bananencompote:

  • Neem een kommetje en prak met een vork de banaan.
  • Voeg snuifje suiker, de honing en het citroensap toe en meng.

Bereiding chocoladebroodjes:

  • Snij het bladerdeeg in rechthoekjes van 12 x 8 cm.
  • Leg op ¼ van de helft van de deeglapjes een stuk chocolade.
  • Lepel wat bananencompote op de chocolade.
  • Bestrijk het bladerdeeg even in met wat water om een betere hechting te krijgen.
  • Rol de bladerdeegstukjes op en duw de zijkanten goed aan.
  • Schik ze op de bakplaat.
  • Bestrijk met wat losgeklopt ei met een scheutje melk.
  • Laat de chocoladebroodjes bij voorkeur een halfuurtje rusten.
  • Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 15 à 20 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geen fan van banaan? Probeer dan eens de combinatie van peer met geroosterde amandelen en chocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Chocolade / Fruit
Land van herkomst België