Chocoladefondue 3

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g pure chocolade
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl melk
  • ½ ananas
  • 100 g aardbeien
  • 2 grote niet te rijpe peren
  • 1 klein stokbrood

Eventueel :

  • koekjes naar wens

Instructies

  • Breek de pure chocolade in stukjes en doe deze samen met de crème fraîche en de melk in een kleine pan.
  • Verwarm een pan met water en zet de kleine pan met chocolade in het water (au bain-marie) om de chocolade te smelten.
  • Laat de chocolade voorzichtig smelten en roer regelmatig met een lepel.
  • Snijd de ananas, verwijder de schil en harde kern, en snijd de plakken in kleine stukjes.
  • Doe ze in een schaal.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in hapklare stukjes.
  • Doe hetzelfde voor de peren.
  • Snijd het stokbrood in plakjes en serveer deze in een mandje.
  • Zet de pan met schaaltjes op tafel en dip de stukjes fruit en stokbrood in de smeltende chocolade.
  • Je kunt ook koekjes toevoegen naar wens.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fondue