Chocoladetoetje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g pure chocolade met minstens 70% cacao
  • 250 ml slagroom
  • ½ theelepel vanille-extract
  • ½ theelepel piment
  • 1 ei

Instructies

  • Hak de chocolade in de keukenmachine tot gruis.
  • Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, voeg vanille-extract en piment toe en giet de room
  • door de vulopening van de keukenmachine over de chocolade.
  • Laat 30 seconden staan.
  • Laat de machine 30 seconden draaien.
  • Breek het ei en doe het door de vulopening bij het chocolade-roommengsel.
  • Laat 45 seconden draaien.
  • Giet het mengsel in kopjes of potjes naar keuze en zet ze minstens 6 uur in de koelkast of tot de volgende dag.
  • Haal de toetjes minstens 20 minuten voor het serveren uit de koelkast, omdat te koud serveren ten koste kan gaan van hun fluweelzachte textuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt het ook au bain-marie maken. Smelt de chocolade dan in de room met vanille en piment. Blijf roeren.
Kloppen het ei los en voeg voorzichtig een beetje van het chocolademengsel toe om te voorkomen dat het ei stolt.
Als het goed gemengd is, voeg dan het ei-chocolademengsel toe aan de rest en laat het afkoelen, terwijl je continu roert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht