Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram zalm
- 1 citroen
- Peper en zout
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- 5 takjes dille
- 1 venkel
- ½ broccoli
- ½ romanesco
- 3 little gem sla
- 12 cherrytomaten
- 50 gram veldsla
Instructies
- Snijd de zalm in vier gelijke stukken en leg deze in een ingevette stoomovenpan met gaatjes.
- Rasp de schil van de citroen over de zalm en bestrooi met zout.
- Laat dit minimaal 10 minuten intrekken.
- Gaar de zalm in de stoomoven tot deze net gaar en 'glazig' is.
Stoominstelling: 60°C
- Tijd: 6 minuten
- Snijd de dille fijn en meng dit door de mayonaise en crème fraîche.
- Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper.
- Bewaar de dilledressing in een spuitzak.
- Snijd de venkel in dunne reepjes.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de romanesco in nog kleinere roosjes dan de broccoli.
- Leg de groenten in een stoomovenpan met gaatjes en stoom deze in de stoomoven.
Stoominstelling: 100°C
- Tijd: 2 minuten
- Voor het serveren, snijd de little gem sla grof en halveer de cherrytomaten.
- Meng de twee soorten sla, cherrytomaten en gestoomde groenten door elkaar.
- Besprenkel de salade met een beetje olijfolie en verdeel deze over vier borden.
- Pluk voorzichtig de gegaarde zalm uit elkaar en leg deze bovenop de salade.
- Spuit dunne streepjes dilledressing over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc complementeert de citroen en dille in de salade.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 323 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g