Citroen Tofoe uit de Airfryer

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g extra stevige tofoe uitgelekt, vocht eruit gedrukt en in blokjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el maïzena
  • Rijst en gestoomde groenten voor het serveren
  • Voor de saus:
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • Sap van 1 citroen
  • 5 el water
  • 2 el fijne kristalsuiker of suikervervanger
  • 2 tl maïzena

Instructies

  • Doe de tofoe in een hersluitbare plastic zak, voeg de sojasaus toe en sluit de zak.
  • Schud de zak tot alle tofoe met de saus is bedekt.
  • Voeg de maïzena toe en schud opnieuw tot alle tofoe is bedekt.
  • Laat minstens 15 minuten marineren.
  • Meng intussen alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet apart.
  • Haal de tofoe uit de zak en verdeel in een enkele laag over het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 10 minuten.
  • Schud het mandje halverwege de baktijd.
  • Doe de gebakken tofoe in een grote pan op matig-hoog vuur.
  • Roer de saus door en schenk over de tofoe.
  • Roer voorzichtig tot de saus dik is en de tofoe goed verhit.
  • Serveer meteen met rijst en gestoomde groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze citroen tofoe gaat goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Tarwevrij / Veganistisch / Vegetarisch