Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g extra stevige tofoe uitgelekt, vocht eruit gedrukt en in blokjes
- 1 el sojasaus
- 1 el maïzena
- Rijst en gestoomde groenten voor het serveren
- Voor de saus:
- 1 tl geraspte citroenschil
- Sap van 1 citroen
- 5 el water
- 2 el fijne kristalsuiker of suikervervanger
- 2 tl maïzena
Instructies
- Doe de tofoe in een hersluitbare plastic zak, voeg de sojasaus toe en sluit de zak.
- Schud de zak tot alle tofoe met de saus is bedekt.
- Voeg de maïzena toe en schud opnieuw tot alle tofoe is bedekt.
- Laat minstens 15 minuten marineren.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet apart.
- Haal de tofoe uit de zak en verdeel in een enkele laag over het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 10 minuten.
- Schud het mandje halverwege de baktijd.
- Doe de gebakken tofoe in een grote pan op matig-hoog vuur.
- Roer de saus door en schenk over de tofoe.
- Roer voorzichtig tot de saus dik is en de tofoe goed verhit.
- Serveer meteen met rijst en gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze citroen tofoe gaat goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g