Compositie van chocolade en bosbessen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

GELEI

  • 150 g bosbessen puree
  • 50 g creme de cassis
  • 8 g gelatine

CHOCOLADE/CASSISMOUSSE

  • 250 g couverture puur
  • 100 g boter
  • 100 g eidooier
  • ½ dl creme de cassis
  • 1 dl room
  • 225 g eiwit
  • 100 g suiker

CHOCO MACCARON

  • 175 g broyage
  • 94 g suiker
  • 75 g eiwit
  • 12 g cacaopoeder

VULLING

  • 125 g boter
  • 125 g bosbessenpuree
  • 40 g couverture

SAUS

  • 2,5 dl mangopuree
  • 100 g suiker
  • 1 dl room
  • 1 dl creme fraiche

GARNERING

  • 150 g bosbessen
  • Atsinacress

Instructies

BOSBESSENGELEI :

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de cassis aan de kook en los hierin de gelatine op.
  • Voeg de bessenpuree toe en roer door.
  • Giet de gelei in een bak tot een hoogte van 1/2 cm.
  • En laat uitharden.

CHOCOLADE/CASSISMOUSSE :

  • Smelt de couverture au bain-marie.
  • Roer er uit de bain-marie eerst de boter door, dan de eidooiers, dan de cassis.
  • Klop de eiwitten eerst tot volume en voeg al kloppende de suiker toe.
  • Klop 5 minuten taai.
  • Klop de room op tot yoghurtdikte.
  • Spatel door de chocolademassa eerst de room en daarna de eiwitten.
  • Bekleed cylinders met acetaat en vul deze met de mousse en laat bevriezen.

MACCARONS :

  • Klop eiwit tot volume en voeg al kloppende de suiker toe en klop nog 5 minuten door.
  • Zeef de cacaopoeder in de broyage en spatel deze door het eiwit.
  • Spuit hiervan doppen met een glad spuitmondje en laat deze 1/2 uur rusten.
  • Bak ze af op 160 graden in 11 minuten en laat ze afkoelen.

VULLING :

  • Klop de boter met de vlinder wit en luchtig.
  • Klop hierna de bosbessenpuree er door.
  • Smelt de couverture en klop deze op het laatste moment mee.
  • Spuit deze vulling tussen twee macarons en laat opstijven in koeling afgedekt met plastic.

SAUS :

  • Breng de mangopuree samen met de suiker aan de kook.
  • Voeg de creme fraiche toe en laat afkoelen.
  • Klop de room op en spatel deze door de saus.

BOSBESSENGELEI :

  • Snijd van de gelei 16 staven van 2 cm breed en 8 cm.
  • Lang.
  • Leg hieop de bosbessen.

DRESSEREN :

  • Zet de ringen met de mousse op de borden.
  • Verwijder de ringen.
  • Leg hiernaast de gelei met bosbessen.
  • Zet op de mousse een macaron.
  • Schep wat saus er omheen.
  • Garneer met atsinacress.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht