Conchiglione

gevulde pastaschelpen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ verpakking conchiglione grote pastaschelpen

Voor de vulling

  • 600 g gehakt
  • 2 uien
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • Oregano

Voor de saus

Instructies

  • Snijd de uien fijn en bak ze aan.
  • Meng het gehakt met de uien en de kruiden en braad het aan.
  • Laat het afkoelen en voeg er 2 eidooiers en het paneermeel aan toe.
  • Vul de conchiglione met dit mengsel en zet ze in een ovenvaste schaal.
  • Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem toe.
  • Voeg tijdens het roeren de melk en de bouillon, de tomatenpuree en zout en peper toe.
  • Snijd de gepelde tomaten fijn en doe ze met een beetje vocht bij de saus.
  • Bedek de conchiglione volledig met saus en bestrooi ze dan met paneermeel.
  • Strooi hierover Parmezaanse kaas.
  • Verwarm de oven op 200°C en bak het gerecht in ± 25 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
U kunt dit recept ook voor Cannelloni (pastabuizen) gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië