Congrio in Salsa Verde
Paling in Peterseliesaus
Ingrediënten
- 12 palingfilets
- 75 g bloem
- 6 eetlepels olijfolie
- 40 g boter
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- ½ dl witte wijn
- 2 dl visbouillon
- 2 eetlepels citroensap
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Partjes citroen
Extra :
- peterselie voor garnering
Instructies
- Maak de paling schoon en verwijder het vel.
- Snijd de vis in stukken van ongeveer 10 cm en haal ze door de helft van de bloem.
- Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de paling stukken 8-10 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- In een andere koekenpan, verwarm de boter en de overgebleven olijfolie.
- Fruit hierin de ui en knoflook gedurende ongeveer 5 minuten.
- Bestrooi het mengsel met de resterende helft van de bloem en roer goed om.
- Voeg witte wijn, 1 dl visbouillon en citroensap toe.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie.
- Leg de paling stukken in de saus en laat ze nog 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
- Gebruik eventueel een warmhoudplaatje.
- Voeg extra visbouillon toe als de saus te dik wordt.
- Serveer de paling met partjes citroen en garneer met extra peterselie.