Congrio in Salsa Verde

Paling in Peterseliesaus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 palingfilets
  • 75 g bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Partjes citroen

Extra :

  • peterselie voor garnering

Instructies

  • Maak de paling schoon en verwijder het vel.
  • Snijd de vis in stukken van ongeveer 10 cm en haal ze door de helft van de bloem.
  • Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de paling stukken 8-10 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  • In een andere koekenpan, verwarm de boter en de overgebleven olijfolie.
  • Fruit hierin de ui en knoflook gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Bestrooi het mengsel met de resterende helft van de bloem en roer goed om.
  • Voeg witte wijn, 1 dl visbouillon en citroensap toe.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie.
  • Leg de paling stukken in de saus en laat ze nog 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
  • Gebruik eventueel een warmhoudplaatje.
  • Voeg extra visbouillon toe als de saus te dik wordt.
  • Serveer de paling met partjes citroen en garneer met extra peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Spanje