Courgettes Gevuld met Zomerse Stamppot
Equipment
Ingrediënten
- 2 courgettes
- Lente-uischotel met ham hoeveelheid naar smaak
- 2 sneetjes oud brood
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een lepel.
- Verdeel de lente-uischotel met ham over de vier halve courgettes.
- Maal in de keukenmachine de boterhammen fijn met 3 eetlepels olijfolie en de gepelde knoflookteentjes.
- Verdeel dit mengsel over de courgettes en bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
- Vet de ovenschaal in met de resterende olijfolie en leg de gevulde courgettes erin.
- Plaats de courgettes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 6 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g