Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw

Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g peterseliewortel
  • 2 bosuitjes
  • 5 dl bouillon
  • 2 dl slagroom
  • 1 sjalot
  • Gehakte tijm
  • 80 g spekjes gesneden
  • 30 g roomboter
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 4 ons gesneden groenten knolselderij, wortel, bleekselderij, zongedroogde tomaten, groene asperges)
  • Bieslook
  • Roomboter
  • Olijfolie

Instructies

  • Schil de peterseliewortel en snijd hem in stukjes.
  • Fruit de gesnipperde sjalotjes, bosui en spekjes glazig in de roomboter.
  • Voeg de peterseliewortel toe en verwarm deze zachtjes.
  • Blus af met bouillon en slagroom.
  • Breng aan de kook, pureer de soep en zeef deze.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kabeljauw zachtjes in olijfolie.
  • Verdeel de kabeljauw in kleine stukjes.
  • Fruit de fijngesneden groenten zachtjes in een mengsel van roomboter en bouillon totdat ze gaar zijn.
  • Maak van roomboter en bouillon een gebonden saus en breng op smaak met bieslook.
  • Meng de saus door de groenten.
  • Doe een lepel groenten in een bord, leg de stukjes kabeljauw erbovenop en schenk de soep erover.
  • Geniet van deze smakelijke crèmesoep!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten