Cremige Mosterdsaus met Cognac en Kalfsfond

Een kom met romige mosterdsaus, goudkleurig en gegarneerd met verse kruiden, in een lichte, vrolijke vintage keuken met warme pastelkleuren en retro-accenten. Het zachte natuurlijke licht benadrukt de glans en textuur van de saus in een uitnodigende en feestelijke sfeer.

Cremige Mosterdsaus met Cognac en Kalfsfond

Een rijke mosterdsaus met cognac en kalfsfond, perfect om je vleesgerechten te verrijken.
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels cognac
  • 3 dl kalfsfond pot, 380 ml
  • 50 g koude boter in klontjes

Instructies

  • Meng de mosterd, cognac en kalfsfond in een pan en laat het zachtjes inkoken tot de helft.
  • Voeg in delen de boter toe en roer goed door, zonder de saus verder te laten koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk bij kalfsvlees, biefstuk of varkenshaas. Ook lekker bij gebakken aardappeltjes of gegrilde groenten.
Wijnadvies:

Combineer deze saus met een krachtige rode wijn zoals Bordeaux of Merlot om de rijke smaken te versterken.

Voedingswaarden

Calories: 168 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 2 g | Vet: 17 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst