Een kom met romige mosterdsaus, goudkleurig en gegarneerd met verse kruiden, in een lichte, vrolijke vintage keuken met warme pastelkleuren en retro-accenten. Het zachte natuurlijke licht benadrukt de glans en textuur van de saus in een uitnodigende en feestelijke sfeer.

Cremige Mosterdsaus met Cognac en Kalfsfond

Een rijke mosterdsaus met cognac en kalfsfond, perfect om je vleesgerechten te verrijken.
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels cognac
  • 3 dl kalfsfond pot, 380 ml
  • 50 g koude boter in klontjes

Instructies

  • Meng de mosterd, cognac en kalfsfond in een pan en laat het zachtjes inkoken tot de helft.
  • Voeg in delen de boter toe en roer goed door, zonder de saus verder te laten koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze mosterdsaus met een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of Merlot, voor een perfecte aanvulling op vleesgerechten.

Voedingswaarden

Calories: 140 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 1 g | Vet: 13 g | Zout: 480 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst