Creools rijstgerecht met mango en garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje Honig Mix voor kip Hawaï
  • 300 g witte rijst
  • 200 g garnalen
  • 1 klein blikje bamboescheuten
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 5 dl water
  • 1 mango vers of uit blik, in blokjes gesneden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit olie in een wok of hapjespan en bak hierin de garnalen snel gaar.
  • Voeg de ui, bamboescheuten en de bosuitjes toe en roerbak deze mee.
  • Voeg 5 dl water en de mix toe en kook de saus gedurende 2 minuten op laag vuur onder af en toe roeren.
  • Voeg als laatste de mango toe.
  • Serveer de saus en de rijst apart.
  • Variatietip: In plaats van garnalen en bamboescheuten kun je ook kiezen voor krabsticks (Surimi-sticks) en een avocado in blokjes.
  • Voeg deze pas op het laatst toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een sprankelende witte wijn zoals de Lambrusco.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Antillen