Croissanttoast met gerookte eendenborst, gegarneerd met rucolacress en een romige pepersaus van cognac en honing, geserveerd op een houten plank met decoratie van groene peperkorrels en rucola

Croissanttoast met Gerookte Eendenborst en Honing-Cognacsaus

Een verfijnd hapje met knapperige croissanttoast, gerookte eendenborst en een romige honing-cognacsaus. Perfect voor een elegante borrel.
Porties: 8 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 croissants
  • 1 doosje rucolacress
  • 2 eetlepels cognac of vieux
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 pakje gerookte eendenborstplakjes ca. 125 g
  • 1 eetlepel groene peperkorrels
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de croissants elk in vier schuine plakken.
  • Knip de rucolacress van het bedje en zet apart.
  • Breng in een kleine steelpan de cognac en honing aan de kook en laat inkoken tot ongeveer 1 eetlepel.
  • Meng in een kom de crème fraîche, ingekookte honing-cognac, tomatenpuree en groene peperkorrels tot een gladde saus.
  • Breng de saus op smaak met een snufje zout.
  • Rooster de croissantplakjes in een broodrooster tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
  • Verdeel de rucolacress en de plakjes gerookte eendenborst over de croissanttoast.
  • Schep een lepel van de honing-cognacsaus over elk toastje.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de croissanttoast op een mooie schaal en garneer met extra rucolacress voor een frisse presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een zachte Merlot, die goed past bij de rijke smaken van eendenborst en cognac.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Brood / Eend / Hapjes
Land van herkomst Frankrijk