Crostini met Huisgemaakte Vistapenade
Deze krokante crostini met een romige vistapenade van tonijn, ansjovis en olijven zijn ideaal voor borrels of als verfijnde amuse.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 sjalotje gepeld
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 5 g verse Provençaalse kruiden
- 1 potje groene olijven met knoflook 350 g
- 1 blikje tonijn in olie 185 g, uitgelekt
- 1 blikje ansjovisfilets 48 g, uitgelekt
- 1 blikje tomatenpuree
- Cayennepeper naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 baguettes
Instructies
- Hak het sjalotje en de knoflook fijn in een keukenmachine.
- Neem de Provençaalse kruiden van de takjes en voeg deze samen met de olijven toe aan het sjalotmengsel.
- Meng kort in de keukenmachine tot een grove massa.
- Laat de tonijn en ansjovis uitlekken en voeg deze toe aan het mengsel.
- Voeg de tomatenpuree en olijfolie toe en meng alles tot een gladde tapenade.
- Breng de tapenade op smaak met cayennepeper.
- Snijd de baguettes in 32 plakjes.
- Serveer de tapenade samen met de krokante baguetteplakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de tapenade in een kleine kom en garneer met een takje verse kruiden. Rooster de baguetteplakjes licht voor extra knapperigheid.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Italiaanse Vermentino past perfect bij de hartige smaken van deze vistapenade.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 4 g | Vet: 4 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g