Crostini met Sardinepaté
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Roer de olijfolie, zout en knoflook door elkaar in een kom.
- Bestrijk de plakjes stokbrood met de knoflookolie en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn en knapperig.
- Dit worden de crostini.
- Maak intussen de sardines fijn met een vork in een andere kom.
- Meng ze met het fijngesneden sjalotje, de mayonaise en de groene tapenade tot een grove vispaté.
- Snijd de groene olijven in plakjes.
- Besmeer de geroosterde crostini met de sardinepaté en garneer ze met plakjes olijf.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De zoute en hartige smaken van de sardinepaté worden goed gecompenseerd door een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Als je liever rood drinkt, kies dan voor een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g