Dadar Isi Bandung – Gevulde Indonesische Omelet
Een smaakvolle gevulde Indonesische omelet met gekruid gehakt en verse groenten.
Ingrediënten
- 4 losgeklopte eieren
- 250 g half-om-half gehakt
- 1 ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 theelepels djahe gemberpoeder
- ½ theelepel trassi
- ½ theelepel djinten komijn
- 15 cm prei fijngesneden
- 1 eetlepel gesneden selderij
- 1 theelepel sesamolie
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
- Olie om te bakken
Instructies
- Meng de losgeklopte eieren met peper, zout en sesamolie.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak kleine omeletten van het eimengsel.
- Leg ze op een schaal en houd ze warm.
- Verhit opnieuw wat olie in dezelfde pan en fruit de ui, knoflook, prei en selderij tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin.
- Voeg de djahe, trassi en djinten toe en roer goed door.
- Laat het mengsel op laag vuur gaar worden.
- Schep een deel van het gehaktmengsel in het midden van elke omelet.
- Vouw de omeletten dicht en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met gestoomde rijst en een frisse salade of sambal naar smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of een glas ijskoude thee past perfect bij dit gerecht
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 2 g