Een levendige en smakelijke foto van Dadar Isi Bandung, bestaande uit goudbruine omeletten gevuld met gekruid gehakt en groenten. De omeletten zijn netjes gevouwen en geserveerd op een rustiek keramisch bord. De vulling bevat gehakt, ui, knoflook, prei en selderij, op smaak gebracht met gember, trassi en sesamolie. De omeletten zijn gegarneerd met verse kruiden. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes, en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals een kom verse eieren, kruiden en rustieke keukengerei versterken de warme en uitnodigende sfeer.

Dadar Isi Bandung – Gevulde Indonesische Omelet

Een smaakvolle gevulde Indonesische omelet met gekruid gehakt en verse groenten.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 losgeklopte eieren
  • 250 g half-om-half gehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 theelepels djahe gemberpoeder
  • ½ theelepel trassi
  • ½ theelepel djinten komijn
  • 15 cm prei fijngesneden
  • 1 eetlepel gesneden selderij
  • 1 theelepel sesamolie
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
  • Olie om te bakken

Instructies

  • Meng de losgeklopte eieren met peper, zout en sesamolie.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak kleine omeletten van het eimengsel.
  • Leg ze op een schaal en houd ze warm.
  • Verhit opnieuw wat olie in dezelfde pan en fruit de ui, knoflook, prei en selderij tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin.
  • Voeg de djahe, trassi en djinten toe en roer goed door.
  • Laat het mengsel op laag vuur gaar worden.
  • Schep een deel van het gehaktmengsel in het midden van elke omelet.
  • Vouw de omeletten dicht en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met gestoomde rijst en een frisse salade of sambal naar smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of een glas ijskoude thee past perfect bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Hoofdgerechten / Lunch / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch