Daging Tomat: Moedersprut uit Huize Poll
Ook wel 'moedersprut' genoemd, is dit Indonesisch stoofgerecht van rundvlees met tomaat al jaren een favoriet. Een smaakvolle variatie op hachee, perfect voor de liefhebber van een gerecht met sambal.
Equipment
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Laat de boter in een pan bruin worden en braad het rundvlees rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Fruit in dezelfde pan de uien aan.
- Voeg dan de knoflook, zout, peper, suiker, sambal en de gesneden tomaten toe.
- Doe het aangebraden vlees terug in de pan.
- Laat alles op laag vuur zachtjes sudderen.
- Voeg af en toe de ketjap toe, naar smaak.
- Zorg dat het vlees onder het vocht blijft staan door eventueel wat heet water toe te voegen.
- Laat het Daging tomat gerecht minstens 3 uur stoven, totdat het vlees botermals is.
- Af en toe omscheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Dit rundvlees stoofpot gerecht is heerlijk met rijst of aardappelen. Een bijgerecht van gestoomde groenten, zoals bloemkool, is een goede toevoeging.Wijnadvies
Bij dit rijke en smaakvolle gerecht past een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g