Domates Salatasi

Deze frisse tomaten-komkommersalade is een klassiek Turks voorgerecht.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 kleine komkommer
  • 1 ui
  • Zout en peper
  • 100 gram feta kaas
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels azijn
  • Sap van 1 citroen
  • Bieslook

Instructies

  • Was de tomaten en komkommer en dep ze droog.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd ook de komkommer in dunne plakjes.
  • Schik zowel de plakjes tomaat als komkommer op een schaal.
  • Pel de ui, snipper hem fijn en strooi deze over de tomaat en komkommer.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper en verdeel de in stukjes gesneden feta erover.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en het sap van de citroen.
  • Laat de salade minstens een kwartier trekken (liefst in de koelkast) en bestrooi voor het opdienen met fijngehakte bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch