Domates Salatasi
Deze frisse tomaten-komkommersalade is een klassiek Turks voorgerecht.
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 1 kleine komkommer
- 1 ui
- Zout en peper
- 100 gram feta kaas
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels azijn
- Sap van 1 citroen
- Bieslook
Instructies
- Was de tomaten en komkommer en dep ze droog.
- Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
- Snijd ook de komkommer in dunne plakjes.
- Schik zowel de plakjes tomaat als komkommer op een schaal.
- Pel de ui, snipper hem fijn en strooi deze over de tomaat en komkommer.
- Breng de groenten op smaak met zout en peper en verdeel de in stukjes gesneden feta erover.
- Besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en het sap van de citroen.
- Laat de salade minstens een kwartier trekken (liefst in de koelkast) en bestrooi voor het opdienen met fijngehakte bieslook.