Doradefilets in Visschelpen

Doradefilets geserveerd in elegante visschelpen, goudbruin gebakken en gegarneerd met citrus-botersaus, verse dille en een snufje zeezout. Geserveerd met citroenpartjes op een rustiek keramisch bord, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Doradefilets in Visschelpen

Delicate doradefilets en garnalen in een romige saus, geserveerd in visschelpen en gegratineerd met kaas.
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g doradefilets
  • 200 g grijze garnalen
  • 100 g geraspte Gruyère
  • 50 g boter
  • 2 el paneermeel
  • Peper
  • Zout

Voor de court-bouillon:

Voor de saus:

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml court-bouillon
  • 100 ml room
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Pocheer de doradefilets 5 minuten in de court-bouillon.
  • Zeef de bouillon en laat afkoelen.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat 3 minuten koken.
  • Voeg in één keer de afgekoelde court-bouillon toe en roer tot een dikke saus.
  • Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
  • Neem van het vuur en meng met de eierdooiers en room.
  • Voeg de doradefilets en garnalen toe.
  • Verdeel het mengsel over schelpen of kleine ovenschaaltjes.
  • Bestrooi met Gruyère en paneermeel en gratineer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Muscadet past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden