Drollenkoekjes met Chocoladesmaak

Drollenkoekjes met Chocoladesmaak

Maak deze grappige drollenkoekjes met chocoladesmaak, perfect voor kinderfeestjes. Eenvoudig te maken en gegarandeerd een hit!
Porties: 16 stuks
(inclusief rusttijd en baktijd) 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 360 g bloem
  • 50 g vanillesuiker
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 40 g cacaopoeder
  • 32 oogjes snoepjes, verkrijgbaar in de winkel of zelfgemaakt

Instructies

  • Mix de boter en suiker in een kom gedurende minimaal 5 minuten tot het mengsel luchtig wordt.
  • Voeg het ei, cacaopoeder, bloem en een snufje zout toe.
  • Kneed het deeg tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Voor het beste resultaat, laat het een nacht rusten.
  • Verwarm de airfryer voor op 175°C.
  • Haal het deeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken.
  • Rol elk stuk deeg uit tot een sliert met een iets dikker begin en een puntig einde.
  • Vorm de sliert in een spiraal om een drolvorm te creëren.
  • Koel de gevormde koekjes nog eens 15 minuten in de koelkast om de vorm beter te behouden tijdens het bakken.
  • Bak de koekjes in de airfryer gedurende 15-20 minuten op 175°C.
  • Laat de koekjes afkoelen en versier met de oogjes.
  • Je kunt kant-en-klare oogjes gebruiken of zelf maken met royal icing, fondant, marsepein, of botercrème.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Feestdagen etc Verjaardag