Dronken Zalm

Dit Belgische recept voor dronken zalm is een heerlijk hoofdgerecht met een bijzondere smaak.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets 150 à 200 gr
  • 1 dl Westmalle Dubbel
  • 70 gr boter
  • Zout
  • Peper
  • 6 eetlepels gehakte sjalot
  • dl bouillon

Instructies

Voorbereiden:

  • Was de zalm, dep hem droog met keukenpapier en bestrooi hem met peper en zout.

Bereiden:

  • Maak de saus door het bier samen met de bouillon en de gehakte sjalotjes in te koken totdat er nog 1½ deciliter vocht over is.
  • Zeef de saus.
  • Bak de zalmfilets in hete boter tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Klop de saus op met ijskoude boterklontjes tot de saus licht gebonden is.
  • Serveer de zalm met de saus en bestrooi het geheel met verse gehakte bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht is heerlijk met gekookte spinazie en croutons. Geniet van deze bijzonderesmaakcombinatie!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst België