Druivenjam

Deze jam van druiven is heerlijk bij ontbijt of brunch.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg muskaatdruiven
  • 1 limoentje
  • kg suiker

Instructies

  • Pel de druiven, halveer ze en verwijder de pitten.
  • Vang het sap op dat vrijkomt bij het pellen en ontpitten van de druiven. Zeef dit sap.
  • Leg de druiven in een brede pan met een dikke bodem.
  • Voeg het gezeefde druivensap toe.
  • Breng het geheel, onder voortdurend roeren, aan de kook. Temper de warmtebron en laat
  • het zachtjes koken tot ongeveer ¾ van de oorspronkelijke hoeveelheid is ingedikt door het
  • indampen.
  • Pers het limoentje uit en zeef het sap. Voeg dit sap samen met de suiker toe aan de
  • ingekookte druivenmassa.
  • Roer krachtig totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Laat de jam daarna nog 15 minuten zachtjes doorkoken, regelmatig doorroerend.
  • Vul zorgvuldig schoongemaakte en met kokend water omgespoelde potjes met de jam.
  • Plaats de potjes tijdens het vullen op een houten plank of op een dubbelgevouwen
  • natgemaakte doek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voorzie de potjes van etiketten met vermelding van de inhoud en de datum. De druivenjamis 6 maanden houdbaar, mits bewaard op een koele, droge en donkere plek.Serveer deze druivenjam bij crackers, licht geroosterd witbrood, scones of croissants. Hetsmaakt ook heerlijk op licht beboterd krenten- en rozijnenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Brunch / Fruit / Lunch / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch