Sannie’s Duitse curry uit de slowcooker

Duitse Braadworststoofpot met Kruidige Patat en Zuurkool

naar een recept van Sandra Kemna
Porties: 4
Bereidingstijd: 6 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kilo braadworst in stukjes gesneden (glutenvrij en lactosevrij indien nodig)
  • 3 flinke uien gesnipperd
  • 330 ml Heinz tomaten frito
  • 200 ml Heinz tomaten ketchup
  • 1 blikje 70 gram Heinz tomatenpuree
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels zwarte sojasaus
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels Greensweet syrup of honing
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder mild of pikant naar smaak
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 2 theelepels Worcestershire sauce
  • 1 eetlepel vloeibare bakboter

Instructies

Voorbereiding van de stoofpot:

  • Verhit de bakboter in een pan op het vuur en fruit de gesnipperde ui enkele minuten aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.

In de slowcooker:

  • Doe het ui-tomatenmengsel in de slowcooker.
  • Voeg de braadworststukjes, Heinz tomaten frito, Heinz tomaten ketchup, balsamicoazijn, zwarte sojasaus, bruine basterdsuiker, Greensweet syrup of honing, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, zout, zwarte peper, bloem en Worcestershire sauce toe aan de slowcooker.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Zet de slowcooker op de lage stand en laat het gerecht 5 tot 6 uur langzaam garen.

Kruidige patat:

  • Bereid intussen de patat in de airfryer volgens de instructies van de fabrikant.
  • Voeg naar smaak kruiden toe zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

Serveren:

  • Serveer de stoofpot met rauwe kruidenzuurkool en de gekruide patat uit de airfryer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Duitse Riesling past uitstekend bij dit gerecht vanwege zijn fruitige en verfrissende karakter. Als je liever rood drinkt, kies dan voor een lichte Duitse Spätburgunder (Pinot Noir). Voor een alcoholvrij alternatief kun je een sprankelende appelcider overwegen.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Slowcooker / Vlees
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij