Duo van gemarineerde asperges en zalm
Ingrediënten
Voor de gemarineerde asperges:
- 1 potje groene asperges goed merk
Marinade:
- 5 eetlepels goede olie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel droge witte vermouth
- 1 theelepel vloeibare honing
- Zwarte peper naar wens
- 1 ons rauwe ham in plukjes
- Voor de gemarineerde zalm:
- 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
- Glaasje droge witte wijn
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- Zout en peper uit de molen
- Sap van een 1/2 limoen
- Partjes limoen voor de garnering
- Zeewier voor de garnering
Voor de dressing:
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel truffeltapenade pas op, kan snel overheersen
- Klein sjalotje fijn gesneden
- 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
Instructies
Voorbereiding:
Asperges:
- Laat de asperges uitlekken.
- Maak de marinade.
- Leg de asperges hierin voor ongeveer 1/2 uur afgedekt in de koelkast.
- Maak mooie plukjes van de ham.
Zalm:
- Meng de wijn, laurierblad, tijm, zout, peper en limoensap in een pannetje en breng aan de kook, laat dit 10 minuten trekken.
- Voeg de zalm toe en vul aan met heet water totdat de zalm net onder water staat.
- Pocheer de zalm 1 minuut.
- Laat de zalm afkoelen in het mengsel.
Dressing:
- Meng alle ingrediënten.
Bereidingswijze:
- Neem 4 niet al te kleine borden.
- Haal de asperges uit de marinade en leg ze links op het bord, drapeer er de ham over.
- Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met zeewier en limoenpartjes.
Serveertips:
- Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.
Geniet van dit heerlijke voorgerecht!
Geniet van dit heerlijke voorgerecht!