Duo van Gemarineerde Asperges en Zalm met Truffeldressing
Een verfijnd voorgerecht van gemarineerde groene asperges en zalm, afgemaakt met een luxe truffeldressing. Perfect voor een feestelijk diner.
Ingrediënten
Asperges:
- 1 potje groene asperges goed merk
- 1 ons rauwe ham in plukjes
Marinade:
- 5 eetlepels goede olie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel droge witte vermouth
- 1 theelepel vloeibare honing
- Zwarte peper naar wens
Zalm:
- 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
- Glaasje droge witte wijn
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- Zout en peper uit de molen
- Sap van een 1/2 limoen
- Partjes limoen voor de garnering
- Zeewier voor de garnering
Dressing:
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel truffeltapenade let op: overheerst snel
- Klein sjalotje fijn gesneden
- 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
Instructies
Marinade Voorbereiden:
- Meng in een kom de olie, balsamicoazijn, witte vermouth, honing, en zwarte peper naar wens.
Asperges Marineren:
- Haal de asperges uit het potje en leg ze in de marinade.
- Laat ze minimaal 15 minuten marineren.
Zalm Voorbereiden:
- Breng in een steelpan de witte wijn, laurierblad, tijm, zout en peper aan de kook.
- Voeg de zalmblokjes toe en pocheer ze enkele minuten totdat ze net gaar zijn.
- Haal de zalm uit de pan en laat goed uitlekken.
Dressing Voorbereiden:
- Meng in een klein kommetje de crème fraîche, mayonaise, truffeltapenade, fijn gesneden sjalotje en blokjes cherrytomaat.
- Zet opzij.
Opmaak van de Borden:
- Neem 4 niet te kleine borden.
- Haal de asperges uit de marinade en leg ze aan de linkerkant van elk bord.
- Drapeer de plukjes rauwe ham over de asperges.
- Leg de uitgelekte zalmblokjes aan de rechterkant van het bord en garneer met zeewier en partjes limoen.
Afwerking:
- Serveer de truffeldressing apart of drizzle deze over de zalm voor extra smaak.
- Optioneel: Maak het gerecht af met een gebakken kwarteleitje, zalmeitjes, dille en in knoflook gebakken oesterzwammen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g