Duo van Gemarineerde Asperges en Zalm met Truffeldressing

Een verfijnd voorgerecht van gemarineerde groene asperges en zalm, afgemaakt met een luxe truffeldressing. Perfect voor een feestelijk diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Asperges:

  • 1 potje groene asperges goed merk
  • 1 ons rauwe ham in plukjes

Marinade:

  • 5 eetlepels goede olie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel droge witte vermouth
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • Zwarte peper naar wens

Zalm:

  • 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
  • Glaasje droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper uit de molen
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Partjes limoen voor de garnering
  • Zeewier voor de garnering

Dressing:

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel truffeltapenade let op: overheerst snel
  • Klein sjalotje fijn gesneden
  • 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden

Instructies

Marinade Voorbereiden:

  • Meng in een kom de olie, balsamicoazijn, witte vermouth, honing, en zwarte peper naar wens.

Asperges Marineren:

  • Haal de asperges uit het potje en leg ze in de marinade.
  • Laat ze minimaal 15 minuten marineren.

Zalm Voorbereiden:

  • Breng in een steelpan de witte wijn, laurierblad, tijm, zout en peper aan de kook.
  • Voeg de zalmblokjes toe en pocheer ze enkele minuten totdat ze net gaar zijn.
  • Haal de zalm uit de pan en laat goed uitlekken.

Dressing Voorbereiden:

  • Meng in een klein kommetje de crème fraîche, mayonaise, truffeltapenade, fijn gesneden sjalotje en blokjes cherrytomaat.
  • Zet opzij.

Opmaak van de Borden:

  • Neem 4 niet te kleine borden.
  • Haal de asperges uit de marinade en leg ze aan de linkerkant van elk bord.
  • Drapeer de plukjes rauwe ham over de asperges.
  • Leg de uitgelekte zalmblokjes aan de rechterkant van het bord en garneer met zeewier en partjes limoen.

Afwerking:

  • Serveer de truffeldressing apart of drizzle deze over de zalm voor extra smaak.
  • Optioneel: Maak het gerecht af met een gebakken kwarteleitje, zalmeitjes, dille en in knoflook gebakken oesterzwammen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade / Voorgerechten / Zalm
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij