Duo van Gemarineerde Asperges en Zalm met Truffeldressing

Duo van Gemarineerde Asperges en Zalm met Truffeldressing

Een verfijnd voorgerecht van gemarineerde groene asperges en zalm, afgemaakt met een luxe truffeldressing. Perfect voor een feestelijk diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Asperges:

  • 1 potje groene asperges goed merk
  • 1 ons rauwe ham in plukjes

Marinade:

  • 5 eetlepels goede olie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel droge witte vermouth
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • Zwarte peper naar wens

Zalm:

  • 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
  • Glaasje droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper uit de molen
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Partjes limoen voor de garnering
  • Zeewier voor de garnering

Dressing:

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel truffeltapenade let op: overheerst snel
  • Klein sjalotje fijn gesneden
  • 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden

Instructies

Marinade Voorbereiden:

  • Meng in een kom de olie, balsamicoazijn, witte vermouth, honing, en zwarte peper naar wens.

Asperges Marineren:

  • Haal de asperges uit het potje en leg ze in de marinade.
  • Laat ze minimaal 15 minuten marineren.

Zalm Voorbereiden:

  • Breng in een steelpan de witte wijn, laurierblad, tijm, zout en peper aan de kook.
  • Voeg de zalmblokjes toe en pocheer ze enkele minuten totdat ze net gaar zijn.
  • Haal de zalm uit de pan en laat goed uitlekken.

Dressing Voorbereiden:

  • Meng in een klein kommetje de crème fraîche, mayonaise, truffeltapenade, fijn gesneden sjalotje en blokjes cherrytomaat.
  • Zet opzij.

Opmaak van de Borden:

  • Neem 4 niet te kleine borden.
  • Haal de asperges uit de marinade en leg ze aan de linkerkant van elk bord.
  • Drapeer de plukjes rauwe ham over de asperges.
  • Leg de uitgelekte zalmblokjes aan de rechterkant van het bord en garneer met zeewier en partjes limoen.

Afwerking:

  • Serveer de truffeldressing apart of drizzle deze over de zalm voor extra smaak.
  • Optioneel: Maak het gerecht af met een gebakken kwarteleitje, zalmeitjes, dille en in knoflook gebakken oesterzwammen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Salade / Voorgerechten / Zalm
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij