Eenpersoons appel spijstaartjes
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 100 g amandelspijs
- 3 el appelsap
- 2 appels Elstar
- 1 tl kaneel
- 1 el suiker
- 45 gr amandelschaafsel
- 50 g boter koude
- bloem om te bestuiven
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 ºC.
- Bladerdeegplakjes op met bloem bestoven werkvlak laten ontdooien.
- Amandelspijs met appelsap los prakken met vork.
- Appels schillen en in 4 parten snijden.
- Klokhuis verwijderen, parten in dunne schijfjes snijden.
- Deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen.
- Uit elk plakje deeg met rond schoteltje een cirkel snijden.
- Rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen,deegbodem met vork inprikken.
- Spijs over bodems verdelen, deegrand (ca. 1 cm) vrijlaten.
- Appelschijfjes over deegcirkels verdelen.
- Amandelschaafsel erover verdelen.
- Bestrooien met kaneel en suiker.
- Boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen.
- Appeltaartjes in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
- Taartjes warm of lauwwarm opdienen, serveren met een bolletje roomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak op dezelfde manier taartjes met in waaiervorm gesneden halve peren.
Voedingswaarden
Calories: 590 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 8 g | Vet: 44 g