Eenpersoons appel spijstaartjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 100 g amandelspijs
  • 3 el appelsap
  • 2 appels Elstar
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 45 gr amandelschaafsel
  • 50 g boter koude
  • bloem om te bestuiven

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Bladerdeegplakjes op met bloem bestoven werkvlak laten ontdooien.
  • Amandelspijs met appelsap los prakken met vork.
  • Appels schillen en in 4 parten snijden.
  • Klokhuis verwijderen, parten in dunne schijfjes snijden.
  • Deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen.
  • Uit elk plakje deeg met rond schoteltje een cirkel snijden.
  • Rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen,deegbodem met vork inprikken.
  • Spijs over bodems verdelen, deegrand (ca. 1 cm) vrijlaten.
  • Appelschijfjes over deegcirkels verdelen.
  • Amandelschaafsel erover verdelen.
  • Bestrooien met kaneel en suiker.
  • Boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen.
  • Appeltaartjes in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Taartjes warm of lauwwarm opdienen, serveren met een bolletje roomijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak op dezelfde manier taartjes met in waaiervorm gesneden halve peren.
 

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 8 g | Vet: 44 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch