Fazantlolly met heldere saus van crêpes, champignons en zuurkool
Ingrediënten
Garnituur:
- 40 gram sjalotten
- 100 gram ontbijtspek
- 500 gram zuurkool
- 1,5 kg grote champignons
- 250 gram truffelaardappelen
Lolly:
Saus:
- 25 gram gedroogde eekhoorntjesbrood cepèspaddenstoelen
- 2 dl gevogeltefond
- 10 gram aardappelzetmeel
- 200 gram suiker
Instructies
Voorbereiding:
Aardappelpapier:
- Kook de truffelaardappelen in de schil gaar en wrijf ze door een zeef.
- Breng deze puree op smaak met zout en peper.
- Strijk deze puree met behulp van een mal uit op siliconenpapier en droog ze op 60 graden in de oven of een izidry.
Lolly:
- Snijd de fazantfilets in blokjes en pureer deze samen met de eieren en de room in een keukenmachine (magimix).
- Breng de puree op smaak met zout, peper en het cepèspoeder.
- Spuit de fazantpuree in ingevette metalen ringen die op een bakplaat met een silpad (siliconen bakmat) staan.
- Stoom ze gaar in 12 minuten op 100 graden en laat afkoelen.
- Paneer de cilinders door ze eerst door bloem, dan eiwit en tot slot panko te halen.
Garnituur:
- Spoel de zuurkool af en laat deze uitlekken.
- Snipper de sjalotten en snijd het ontbijtspek in kleine blokjes.
- Haal de stelen uit de champignons en hak deze fijn.
- Fruit de sjalotten in boter en voeg de gehakte champignonstelen toe.
- Sauté dit op hoog vuur, voeg het ontbijtspek toe en verhit even mee.
- Roer deze massa door de zuurkool en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de champignons in een met boter ingevette pan met een bodempje water, besprenkel ze met citroensap, bestrooi met zout en peper, en bedek ze met vetvrij papier.
- Breng aan de kook en laat de champignons op laag vuur in 5 minuten gaar worden en laat ze daarna afkoelen.
- Vul de afgekoelde champignons met de zuurkool en zet ze op een bakplaat met een silpad.
Saus:
- Doe de suiker in een pan met 4 dl water, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
- Voeg het cepèspoeder toe en de gevogeltefond, breng weer aan de kook.
- Roer het aardappelzetmeel aan met koud water, voeg dit toe aan de kokende saus en laat het een minuut doorkoken.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bereiding:
Lolly's:
- Frituur de lolly's in olie op 180 graden en steek er een stokje in.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Champignons:
- Verwarm de gevulde champignons in een oven van 180 graden.
Saus:
- Breng de saus aan de kook.
Dresseren:
- Leg de lolly's op de borden samen met de champignons en schep wat saus erlangs.
- Garneer met het aardappelpapier.
- Dit is een complex gerecht met veel verschillende componenten.
- Zorg ervoor dat je alle ingrediënten en bereidingswijzen zorgvuldig hebt voorbereid voordat je begint met de uiteindelijke bereiding.