Filodeeg Barquettes met Black Tiger Garnalen en Friséesalade

Barquette van filodeeg gevuld met frisée- en radijsensalade, gegarneerd met twee black tiger garnalen, geserveerd op een kleurrijk bord in een moderne, vrolijke keuken met pastelkleuren en zachte verlichting.

Filodeeg Barquettes met Black Tiger Garnalen en Friséesalade

Knapperige filodeeg barquettes gevuld met black tiger garnalen en een frisse friséesalade.
Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • bakvormpjes
  • IJswater
  • Kleine kookpan

Ingrediënten

Black Tiger Garnalen:

Barquettes:

  • 100 g boter gesmolten
  • 4 vellen filodeeg

Dressing:

  • 3 dl olijfolie bij voorkeur arbequina
  • 0.5 dl frambozenazijn
  • 1 eetlepel Limburgse mosterd
  • Zout
  • Peper

Mayonaise:

  • 80 g eigeel gepasteuriseerd
  • 2 theelepels Limburgse mosterd
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 dl zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper
  • Worcestersaus

Salade:

  • 1 frisée
  • 1 bos radijs
  • 80 g sjalotten fijngesnipperd

Garnering:

  • 1 bos kervel

Instructies

Voorbereiding:

    Barquettes:

    • Snijd de vellen filodeeg in vieren, bestrijk met gesmolten boter en druk in de bakvormpjes.
    • Bak 8 minuten op 180°C.
    • Laat afkoelen.

    Black Tiger Garnalen:

    • Fruit de sjalot met tijm en laurier in olijfolie tot glazig.
    • Voeg de garnalen toe en verhit kort tot ze kleuren.
    • Blus af met witte wijn, breng aan de kook, voeg visfond toe en kook opnieuw.
    • Laat afkoelen.
    • Verwijder koppen (bewaar) en pel staarten.
    • Passeer het kookvocht en reduceer tot de helft.
    • Laat afkoelen.

    Salade:

    • Pluk het gele van de frisée en zet in ijswater.
    • Snijd radijsjes in julienne en leg in ijswater.
    • Laat uitlekken en meng met fijngesnipperde sjalot.

    Dressing:

    • Meng mosterd en frambozenazijn.
    • Voeg de garnalenreductie toe.
    • Klop de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

    Mayonaise:

    • Meng eigeel met mosterd, azijn, zout en peper.
    • Voeg de zonnebloemolie langzaam toe terwijl je blijft kloppen tot een emulsie ontstaat.
    • Breng op smaak met Worcestersaus.

    Bereiding:

    • Meng de salade met de dressing en vul de barquettes.
    • Leg twee garnalenstaarten op elke barquette.
    • Maak een spiegeltje van mayonaise gemengd met de overgebleven dressing op de borden.
    • Plaats de barquettes in het midden en garneer met een garnalenkop en kervel.

    Notities / Tips / Wijnadvies

    Wijnadvies:
    Serveer met een frisse witte wijn zoals Chablis of Sancerre.

    Voedingswaarden

    Calories: 320 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Vis / Voorgerechten
    Land van herkomst Frankrijk
    Jaargetijde: Lente