Filodeeg Barquettes met Black Tiger Garnalen en Friséesalade
Knapperige filodeeg barquettes gevuld met black tiger garnalen en een frisse friséesalade.
Equipment
- bakvormpjes
- IJswater
- Kleine kookpan
Ingrediënten
Black Tiger Garnalen:
- 2 kg black tiger garnalen
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 40 g sjalot fijngesnipperd
- 1 dl droge witte wijn
- 2 dl visfond
- Olijfolie
Barquettes:
- 100 g boter gesmolten
- 4 vellen filodeeg
Dressing:
Mayonaise:
Salade:
- 1 frisée
- 1 bos radijs
- 80 g sjalotten fijngesnipperd
Garnering:
- 1 bos kervel
Instructies
Voorbereiding:
Barquettes:
- Snijd de vellen filodeeg in vieren, bestrijk met gesmolten boter en druk in de bakvormpjes.
- Bak 8 minuten op 180°C.
- Laat afkoelen.
Black Tiger Garnalen:
- Fruit de sjalot met tijm en laurier in olijfolie tot glazig.
- Voeg de garnalen toe en verhit kort tot ze kleuren.
- Blus af met witte wijn, breng aan de kook, voeg visfond toe en kook opnieuw.
- Laat afkoelen.
- Verwijder koppen (bewaar) en pel staarten.
- Passeer het kookvocht en reduceer tot de helft.
- Laat afkoelen.
Salade:
- Pluk het gele van de frisée en zet in ijswater.
- Snijd radijsjes in julienne en leg in ijswater.
- Laat uitlekken en meng met fijngesnipperde sjalot.
Dressing:
- Meng mosterd en frambozenazijn.
- Voeg de garnalenreductie toe.
- Klop de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Mayonaise:
- Meng eigeel met mosterd, azijn, zout en peper.
- Voeg de zonnebloemolie langzaam toe terwijl je blijft kloppen tot een emulsie ontstaat.
- Breng op smaak met Worcestersaus.
Bereiding:
- Meng de salade met de dressing en vul de barquettes.
- Leg twee garnalenstaarten op elke barquette.
- Maak een spiegeltje van mayonaise gemengd met de overgebleven dressing op de borden.
- Plaats de barquettes in het midden en garneer met een garnalenkop en kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Chablis of Sancerre.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g