Flensjes met Geroosterde Amandelen en Sinaasappelboter

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 37½ gr amandelen gepeld
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 ml plantaardige melk zoals amandelmelk
  • 100 g glutenvrije bloem
  • 50 g zachte lactosevrije boter
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eierdooier
  • 1 sinaasappel
  • 4 bolletjes vanilleroomijs optioneel

Instructies

  • Hak de amandelen fijn en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  • Klop in een kom 2 eieren los met de zonnebloemolie, plantaardige melk en een mespunt zout.
  • Zeef de glutenvrije bloem boven het eimengsel en roer goed door.
  • Klop in een kommetje 2 eetlepels lactosevrije boter met honing en de eierdooier los.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil boven het botermengsel.
  • Roer de geraspte sinaasappelschil en geroosterde amandelen door het botermengsel.
  • Snijd de sinaasappel dik schillen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • Smelt een klontje lactosevrije boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het beslag 4 flensjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de flensjes zo in schaaltjes dat ze ruim over de rand hangen.
  • Schep in elk schaaltje ½ eetlepel sinaasappel-amandelboter en zet de schaaltjes nog 10 minuten in het midden van de oven.
  • Verdeel de sinaasappelpartjes over de flensjes en serveer eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een perfecte aanvulling op de geroosterde amandelen en de frisse sinaasappelboter.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland