Flensjes met suiker

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

(3 flensjes per persoon)

  • 250 g meel
  • 4 eieren
  • ½ lit melk
  • 1 eetlepel olie of
  • gesmolten boter
  • een beetje suiker
  • 1 pakje vanillesuiker

(facultatief)

Instructies

  • Doe het meel, de eieren en het zout in een terriër.
  • Vermeng dit tot een smeuïge massa,
  • Los die op, met kleine beetjes, in de koude melk.
  • Voeg daarbij: de olie of de gesmolten boter, de suiker, de vanillesuiker en laat dan ongeveer 2 uren rusten.
  • Bak de flensjes op hevig vuur in een licht geboterde pan.
  • Maak zeer dunne flensjes, zodra de flens kleur krijgt, ze omkeren.
  • Dien op, naar gelang u met een flensje klaar komt, of houd ze warm onder aluminiumfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kan de flensjes eenvoudigweg bestrooien met suiker en citroensap er over sproeien, ofwel Met slagroom, warme gesmolten chocolade of boter, of ook nog met confituur, schijfjes fruit, ijsroom of ze flamberen in rum, kirsch, grand-marnier...
Een variante
Flensjes met amandelcreme. U hebt daar 100 g amandelen schilfers voor nodig.
Laat de amandelen kleuren in de oven. Met ze op een grote schotel uit te spreiden.
Vermeng de suiker met het eiwit, doe er dan de amandelen en de gesmolten boter bij.
Strijk een dunne laag amandelen over de flensjes, plooi ze in vieren of rol ze op. Hun bovenzijde lichtjes in boteren.
Schik ze op een grote, zeer warme schotel en sproei er cointreau over. Flambeer ze aan tafel,
De cointreau kan vervangen worden door een likeur, naar uw smaak, in vieren geplooide flensjes zijn aangenamer voor het oog, maar ze nemen veel plaats in. Rol ze liever op, als u niet kunt beschikken over een grote schotel, tenzij u ze wil opdienen op twee schotels,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Pannenkoeken