Focaccia Borrelplank met Gesmolten Camembert en Honingtomaat-Bruschetta

Focaccia borrelplank met gesmolten camembert, honing, chilivlokken en bruschetta van honingtomaten – feestelijk borrelhapje op houten plank.

Focaccia Borrelplank met Gesmolten Camembert en Honingtomaat-Bruschetta

Deze focaccia borrelplank met gesmolten camembert en frisse bruschetta van honingtomaten is dé showstopper voor elke borrel of feestelijke gelegenheid.
Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 10 gram basilicum
  • 20 gram honing
  • 180 gram Looye Honingtomaten
  • 2 eetlepels olijfolie voor invetten
  • 5 gram zout
  • 7 gram gist
  • 50 milliliter olijfolie voor focaccia
  • 100 milliliter olijfolie totaal
  • 420 milliliter water
  • 500 gram tarwebloem
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Meng het lauwwarme water met de gist en roer goed door.
  • Voeg vervolgens het zout en de tarwebloem toe en mix tot een plakkerig deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten.
  • Kneed het daarna kort door en laat opnieuw 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Vet een bakplaat in met 2 eetlepels olijfolie.
  • Stort het deeg op de plaat en vouw het dubbel.
  • Laat 1,5 uur afgedekt rijzen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • Verdeel 50 ml olijfolie over het deeg en druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg.
  • Bak de focaccia 18 tot 20 minuten tot goudbruin.
  • Laat kort afkoelen.
  • Snijd een rondje uit het midden van het brood dat net groot genoeg is voor de camembert.
  • Verwijder de toplaag van de kaas, snijd kruislings in en besprenkel met honing en chilivlokken.
  • Zet het brood nog 8 tot 10 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Maak ondertussen de bruschetta: snijd de Looye Honingtomaten in partjes en de basilicum fijn.
  • Meng met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak in de focaccia een tweede inkeping om de bruschetta in te scheppen.
  • Serveer het brood warm, direct uit de oven.
  • Snijd stukken en dip in de camembert of beleg met de bruschetta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer op een houten plank met extra partjes tomaat en wat rozemarijn voor een feestelijke uitstraling. Heerlijk met een glas witte wijn of bruisend water met citroen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc combineert perfect met de smeuïge kaas en kruidige focaccia.

Voedingswaarden

Calories: 510 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 13 g | Vet: 31 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Brood / Kaas / Snack
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Verjaardag