Fondant Chocolademousse

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak fondant chocolade
  • 5 eieren
  • Een flinke klont goede boter
  • Bloemsuiker
  • Room 1 busje
  • Een scheutje cognac

Instructies

  • Laat 10 repen chocolade smelten op laag vuur (pas op dat de chocolade niet aanbrandt).
  • Voeg de eierdooiers toe aan de gesmolten chocolade.
  • Smelt in een apart pannetje een flinke klont goede boter en voeg deze toe aan de chocolade, samen met een scheutje cognac.
  • Klop het eiwit stijf met bloemsuiker tot het een vaste massa vormt.
  • Klop de room met een mixer tot het stijf is en voeg beide (eiwitschuim en room) toe aan het
  • chocolademengsel.
  • Verdeel het mengsel over afzonderlijke potjes en zet deze in de koelkast.
  • Voor het opdienen kun je een toefje slagroom en wat fondantchocoladeschilfers toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht