Forelfilet timbaaltje

Forelfilet timbaaltje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 zakje verse dille 15 g,
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 4 pakjes gerookte forelfilet á ca. 100 g, AH,
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 beker crème fraîche 200 ml, AH,
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 50 g veldsla zakje á 75 g,
  • 1 limoen
  • 1 theelepel olie om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud water afspoelen en pellen.
  • Eieren in kleine stukjes snijden.
  • 4 Toefjes dille achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen.
  • In kom met ruim water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen forel in grove stukken snijden. In keukenmachine forel, mayonaise, crème fraîche en fijngehakte dille tot glad mengsel pureren.
  • Mengsel overdoen in diepe schaal.
  • In steelpan 1 eetlepel water en citroensap aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete vloeistof oplossen.
  • Gelatinemengsel en eierstukjes door forelmousse spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Timbaaltjes dun invetten.
  • Forelmousse erover verdelen.
  • Bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast afgedekt in ca. 2 uur laten opstijven.

BEREIDEN:

  • Van veldsla wortels verwijderen.
  • Limoen in dunne schijfjes snijden.
  • Schijfjes halveren.
  • Timbaaltjes enkele tellen in bak met heet water houden.
  • Borden erop leggen, samen keren en mousse uit vormpjes laten glijden.
  • Veldsla er omheen legen.
  • Garneren met limoen en toefje dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten