Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
VOORBEREIDEN:
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Onder koud water afspoelen en pellen.
Eieren in kleine stukjes snijden.
4 Toefjes dille achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen.
In kom met ruim water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
Intussen forel in grove stukken snijden. In keukenmachine forel, mayonaise, crème fraîche en fijngehakte dille tot glad mengsel pureren.
Mengsel overdoen in diepe schaal.
In steelpan 1 eetlepel water en citroensap aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete vloeistof oplossen.
Gelatinemengsel en eierstukjes door forelmousse spatelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Timbaaltjes dun invetten.
Forelmousse erover verdelen.
Bovenkant gladstrijken.
In koelkast afgedekt in ca. 2 uur laten opstijven.
BEREIDEN:
Van veldsla wortels verwijderen.
Limoen in dunne schijfjes snijden.
Schijfjes halveren.
Timbaaltjes enkele tellen in bak met heet water houden.
Borden erop leggen, samen keren en mousse uit vormpjes laten glijden.
Veldsla er omheen legen.
Garneren met limoen en toefje dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Forelfilet timbaaltje